Spring naar hoofd-inhoud

RF Systems S.R.L.

RF Systems, opgericht in 1990, produceert radiofrequentiedrogers en -apparatuur die droog- en thermische processen versnellen en verbeteren, waardoor het energieverbruik en de bedrijfskosten worden verlaagd. Hoogwaardige, energiebesparende en kostenefficiënte RF Systems-apparatuur stelt haar klanten in staat om optimaal te profiteren van de voordelen van de radiofrequentietechnologie met de beste kosten/batenverhouding.

THERIO is een RF-apparatuur die zorgt voor een snel ontdooiproces, waardoor grote ontdooikamers niet meer nodig zijn en het druppelverlies wordt geminimaliseerd.

Het proces is uniform over de hele massa van het product, ongeacht de grootte, het gewicht en de vorm.

Ontdooi in enkele minuten elk product dat is gesneden en gevormd

Conventionele ontdooisystemen (nog steeds lucht ontdooien, geforceerd ontdooien van lucht/ontploffing, watersproeien, waterafzinkingssystemen, enz..) zijn traag en genereren vaak productafval als gevolg van de slechte procescontrole.

Andersom, RF-ontdooien is een endogene en onmiddellijke methode die het product binnen een paar minuten klaarmaakt voor de volgende stap: het te ontdooien product, hetzij in blokken of IQF, wordt op de transportband van de RF-machine geplaatst en wordt onderworpen aan snelle diëlektrische verwarming die de temperatuur net onder het smeltpunt van water brengt, zonder druppelverlies of bacteriële achteruitgang.

Op deze manier kunnen, naast het besparen van tijd en het behoud van kwaliteit, last-minute bestellingen eenvoudig worden beheerd en wordt productverspilling volledig vermeden.

 

Bovendien, omdat het een continu en in-line proces is, wordt meervoudige verwerking geëlimineerd, met enorme besparingen op arbeidskosten.

Gedreven door de uitdagingen van klanten, streeft RF Systems naar het verbeteren van industriële droog- en thermische processen door middel van state-of-the-art RF-machines.

Meer dan 1000 machines zijn wereldwijd geïnstalleerd en veel processen en apparaten zijn gepatenteerd tijdens zijn 30-jarige activiteit.

Dynamisch en vooruitstrevend, RF Systems streeft ook naar het leveren van pilot- en op maat gemaakte apparatuur voor speciale toepassingen volgens de behoeften van de klant.